Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the graphene domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/u4474760/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
AB’de inşaat üretimi eylülde azaldı – İNŞAATTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

AB’de inşaat üretimi eylülde azaldı

Avrupa Birliği‘nde (AB) inşaat üretimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin devam ettiği eylülde bir önceki aya göre yüzde 2,5 geriledi.

AB'de inşaat üretimi eylülde azaldı

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Euro Bölgesi’nin eylül ayı mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi verilerini yayımladı.

Buna göre, 19 üyeli Euro Bölgesi’nde inşaat üretimi, eylülde ağustos ayına kıyasla yüzde 2,9 azaldı. İnşaat üretimi, 2019’un eylül ayına göre ise yüzde 2,5’lik gerileme kaydetti.

AB’de inşaat üretimi, eylülde önceki aya göre yüzde 2,5 azalırken, 2019’un aynı dönemine göre ise yüzde 2,7 düşüş gösterdi.

AB ülkeleri arasında eylülde inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 2,6 ile Slovenya’da, yüzde 1,7 ile Romanya’da ve yüzde 1,5 ile Almanya ve Bulgaristan’da ölçüldü. En fazla düşüş ise yüzde 8,4 ile Fransa’da, yüzde 8,1 ile İtalya’da ve yüzde 3 ile de Slovakya’da gerçekleşti.

https://www.milliyet.com.tr/uzmanpara/abde-insaat-uretimi-eylulde-azaldi-6358755

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://insaattaisguvenligi.com/2020/11/22/abde-insaat-uretimi-eylulde-azaldi/

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.