Kimya fabrikasında patlama – 10 Şubat 2013 Pazar

818672_detayFabrika alev alev yandı, biri ağır 3 kişi yaralandı
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde bir kimya endüstri fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi, patlama sonrasında fabrikada yangın çıktı. Patlamada biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre akşam saat 21:30 sıralarında Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi Muratlı Lüleburgaz yolu üzerinde faaliyet gösteren Akpa Kimya isimli fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamada fabrikada çalışan işçilerden Mustafa Çiçek, Halil Zurnacı, Murat Darcan yaralandı. Yangın çıkan fabrikaya çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Fabrikaki patlamada vücudunda yanıklar oluşan ve durumu ciddi olan Mustafa Çiçek isimli işçi önce Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne daha sonra İstanbul’da yanık ünitesi olan bir hastaneye sevk edildi. Diğer yaralıların ise hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.

KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI
Yangında çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale etti. Fabrikada patlamaların olması nedeniyle Muratlı-Lüleburgaz Karayolu 3 saat trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekipleri patlamaların olduğu fabrikaya müdahale etmekte güçlük çekti. 3 saat boyunca yangına köpükle müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı.

FABRİKA ÇALIŞANLARI YANGINI İZLEDİ
Yaklaşık 20 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın esnasında fabrika işçileri forkliftlerle, kimya malzemesi dolu bidonlarını kurtarmaya çalıştı. Bazı fabrika çalışanları ise yangını endişeli gözlerle izledi.

Yangın yerine gelen Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz olay yerinde incelemede bulundu.

KAYMAKAM: BİRİ AĞIR 3 YARALI VAR
Biri ağır 3 kişinin yaralandığını ifade eden Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, “3 vatandaşımız yaralandı. 3 hastamıza müdahale edildi. Çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Köpükle müdahale ediliyor. Yangında can kaybı olmamasına sevindik. Yaralılardan biri yanık olması nedeniyle İstanbul’a sevk edildi. Bir yaralımızın ayağı kırık. Birinin ise omzunda incime var.” dedi.

SÖNDÜRME ESNASINDA BİR KİŞİ YARALANDI
Fabrika yangınına işçiler de müdahale etti. Alevlerin arasında kalan bir işçi yaralandı. İşçiye fabrika önünde bekleyen ambulansta müdahale edildi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından Muratlı-Lüleburgaz Karayolu trafiğe açıldı. Fabrikada soğutma çalışmaları devam ediyor.

İHA

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://insaattaisguvenligi.com/2013/02/11/kimya-fabrikasinda-patlama-10-subat-2013-pazar/

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.